Motoren

Van Veen OCR 1000. Een occassion voor een ton

By  | 

Waanzin is natuurlijk grenzeloos. In 2016, op 14 juni, werd er bij Catawiki een Van Veen OCR 1000 geveild voor €80.000. Er werd door mensen vanuit de hele wereld meegeboden. Zelfs vanuit Japan, Rusland en China. De insteek was dat er veel beleggers op de veiling actief waren. ”Dit soort motoren wordt steeds zeldzamer, waardoor de waarde alleen maar toeneemt. We zien dan ook steeds meer mensen die zeldzame motoren of oldtimers kopen als belegging,” aldus een woordvoerder van de succesvolle veilingsite.

We publiceren deze artikeltjes gratis, en willen dat natuurlijk ook blijven doen. Maar u begrijpt dat dat voor ons niet gratis is. Ondersteunt u dit initiatief en waardeert u het? Overweeg dan eens een abonnement op Auto Motor Klassiek. U helpt ons dan niet alleen de gratis initiatieven betaalbaar te houden, maar ontvangt als bonus ook nog eens elke keer een AMK in de bus. En u betaalt nog maar € 3,30 per nummer in plaats van € 4,99. Elke maand goed voor uren leesplezier.

En intussen biedt Catawiki weer een Van Veen OCR 1000 aan

De initiële insteek was 91.000 euro. Momenteel staat de teller al op 93000 euro. De hamerprijs kan tegen of boven  de €100.000 liggen. Of de koper dapper 25.000 km/jaar gaat ronddraven op zijn aanschaf? Hij zal wel in een kluis komen te staan, totdat hij gekocht wordt door de Chinees die onlangs meer dan €1.000.000 voor een postduif betaalde. Zo’n postduif gaat minder lang mee. Maar je kunt hem opeten. Dat weer wel.

Made in Holland

Het Nederlandse motormerk Van Veen (Amsterdam) ontstond toen Kreidler-importeur Henk van Veen in 1974 het eerste prototype van een tweeschijfs-wankel-motorfiets presenteerde. De gedreven ondernemer had het idee eerst uitgeprobeerd met een verbouwde Moto Guzzi V7 als rijdende testbank. Dat prototype was net zo lelijk als dat de Van Veen OCR 1000 mooi zou worden.

De Van Veen OCR 1000 dus

Het blok kwam van Comotor (Audi/NSU/Citroën) en de styling was van Jos Schurgers. De machine was erg duur, en de in Duderstadt gebouwde fabriek, die in 1977 de eerste serie produceerde, moest in 1978 sluiten. In dat jaar stopte namelijk Comotor met de productie van wankelmotoren, hetgeen een flinke tegenslag voor Van Veen betekende. In 1981 was het, na productie van 38 motorfietsen, over en uit.

De nieuwe Van Veen OCR 1000’s

Zakenman Andries Wielinga uit het Friese Wommels en Dirk Knip kochten alle OCR spullen en blijkbaar de rechten en bedachten daar van 10 echte, nieuwe OCR’s te maken. In juli 2010 werd de Van Veen OCR 1000 met framenummer 41 aan de pers getoond. Feitelijk moest met zo’n stijging van het aanbod de marktprijs kelderen. Toch? Dat blijkt mee te vallen.

Voor Andries Wielinga en Dirk Knip was 11 juli 2010 een memorabele dag

“Eindelijk was nr 41 klaar en werd voorgesteld aan de pers. Het heeft inderdaad veel meer tijd gekost dan we een jaar geleden dachten! Maar perfectie kost nu eenmaal veel tijd! Komende september zullen we met de opbouw van nr 42 beginnen. Dat betekent dat je nu officieel een nieuwe Van Veen kunt kopen.” “Het opbouwen van een nieuwe machine zal ongeveer 3 maanden duren. Als de motorfiets klaar en afgeleverd is zal de trotse nieuwe eigenaar 2 jaar garantie krijgen
Een gloednieuwe Van Veen zal – in 2011 – € 85.000 (incl. BTW) kosten. Als je serieus geïnteresseerd bent in het kopen van een Van Veen, kun je ons benaderen per e-mail voor informatie of het maken van een afspraak.”

Of dat in 2019 ook nog lukt?

De site lijkt extreem statisch. Maar een nieuwe OCR voor maar €85.000? Dat is minder dan de €91.000 waar Catawiki op heeft ingezet. Het exemplaar dat geveild wordt is een vroeg exemplaar en het heeft een tijd in Engeland gewoond. De 100 pk sterke schoonheid heeft minder dan 25.000 kilometer gereden. Dus hij is in elk geval ooit van een (gefortuneerde) liefhebber gewest.

 

 

Nu in de winkel, het augustusnummer

Auto Motor Klassiek van augustus ligt nu in de winkel. Voor maar 4,99 een garantie voor zeker een paar uur leesplezier.

Deze maand een mooie opvallende omslag. De Opel Rekord die Erwin Roosink een paar jaar geleden kocht in slechte staat en volledig restaureerde. Waarna hij als fan van de Dukes of Hazzard aan het uiterlijk van zijn Rekord een eigen draai gaf.

Verder in dit nummer:

  • Fiat 850 Familiare die na een halve eeuw overging naar de tweede eigenaar, die vervolgens beloofde de volgende halve eeuw er goed voor te zorgen.
  • Suzuki GS1000 die in de eind jaren zeventig een nieuw hoofdstuk vormde in de betrouwbaarheid en rij-eigenschappen van de Japanse supersports.
  • De Volvo 340 GL is dan misschien wel geen uniek type auto, maar met zijn 58.000 kilometer op de teller, is de inmiddels 33 jarige klassieker wel in unieke staat.
  • In het praktjkartikel leren interieur opknappen wordt een uitgedroogd leren interieur weer mooi gemaakt.
  • De Toyota Corolla Coupé GT Twin Cam 16 is de laatste tien jaar behoorlijk in populariteit gestegen. Reden voor ons er eens een reportage aan te wagen. We vonden een mooi exemplaar.
  • BMW R100 Mono. In vergelijking met een R69S of een R90S heb je zo’n ‘nieuwe’ R100RT voor wisselgeld. En je rijdt er een mooie motor mee. Een signalement.
  • De Saab 96V4 van Ad van Beurden had al wat rally's gereden, maar om hem echt optimaal te laten presteren, moest er nog het een en ander aan gebeuren. In dit nummer een verslag van de werkzaamheden.
  • In 75 jaar later opnieuw een serie foto's uit de oude doos, waarmee we even terugschakelen naar de jaren van de Tweede Wereldoorlog.

Alle auto- en motorverhalen worden voorafgegaan aan tientallen pagina's met korte berichten, vanaf praktische tips tot en met historie, klassiekers die we onderweg tegenkwamen en diverse columns waar het hebben van een klassieker, het sleutelen aan een klassieker en zelfs het hobbymatig handelen van klassiekers centraal staat. Bovendien ook rond de veertig pagina’s met klassiekers te koop, die soms online niet eens aangeboden worden. Het perfecte leesvoer, ook voor de komende vakantie. Haal hem daarom snel in huis en neem alvast een abonnement, zodat u de volgende editie niet mist.

Meer over wat er in deze editie allemaal staat ziet u op onze pagina deze maand.

 

Dolf Peeters, automotive journalist, tekstschrijver, vertaler, lid van de Heeren van Arnhem

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *