Bijzonder

Noord Frankrijk revisited

By  | 

Noord Frankrijk is al een aantal jaren een favoriete vakantiebestemming. Het ligt met een afstand van zo’n krappe 400 kilometer prima binnen de dagreisafstand van de meeste klassiekers. En bovendien kun je aardige stukken van de rit ‘binnendoor’ maken.

We publiceren deze artikeltjes gratis, en willen dat natuurlijk ook blijven doen. Maar u begrijpt dat dat voor ons niet gratis is. Ondersteunt u dit initiatief en waardeert u het? Overweeg dan eens een abonnement op Auto Motor Klassiek. U helpt ons dan niet alleen de gratis initiatieven betaalbaar te houden, maar ontvangt als bonus ook nog eens elke keer een AMK in de bus. En u betaalt nog maar € 3,30 per nummer in plaats van € 4,99. Elke maand goed voor uren leesplezier.

Op weg naar het zuiden

Noord Frankrijk is het stuk grond waar elke vakantieganger met de oren in de nek doorheen raast, op weg naar Het Zonnige Zuiden. Normandië en Bretagne zijn intussen ontdekt door Britse (tweede) huis bezitters. Maar als de Brexit doorgaat, dan dondert de hele vastgoedmarkt daar in elkaar en komen de huizenprijzen weer op Standaard Noord Frans Niveau.

In Noord Frankrijk, in de Franse Ardennen, wemelt het van de dorpjes waar een kwart tot de helft van de huizen (al jaren) te koop staat. Het zijn bijna spookdorpjes geworden. In Rumigny (zo’n 300 inwoners) heeft de lokale bakker vorig jaar zijn stokbrood aan de wilgen gehangen.

Bijna verlaten

Om boodschappen te doen moeten de inwoners minimaal acht kilometer rijden. De twee enige plekken in Rumigny waar nog wat gebeurt? Dat is de lokale garage (in augustus – en misschien een stukje september – gesloten) en de mini camping “Une Chance de la France” waar de uitbaters Nederlands spreken.

Veel huizenaanbod

Mensen die nu onmiddellijk een huisje in de Franse Ardennen willen kopen kunnen daarbij het best de hulp van een lokale – soms zelfs Vlaams of Nederlands sprekende – makelaar inschakelen. En ze moeten beseffen dat ze hun droomhuis kopen zoals het tijdens de bezichtiging is. Inclusief gevulde kledingkasten, niet afgeruimd aanrecht, vitrage, uitpuilende brievenbussen en mogelijk compleet met een kolonie vleermuizen. Het huis in de buurt van die camping die we net noemden staat blijkbaar in verband met het alcoholgebruik van de eigenaresse al vijf jaar leeg. Het is te koop. En overtuigend vervuild. We durfden er niet naar binnen te gaan.

De wegen in de Franse Ardennen variëren van Goddelijk tot glooiend.

De bochten zijn mensvriendelijk. Er zijn geen ravijnen. En dat er soms wat mottige stukken tussen zitten? Ach, dan doe je even wat rustiger aan.

Goed nieuws voor onze partners

Omdat onze partners doorgaans een bredere interesse hebben wachten we nog even met de klassiekers. Voor onze partners is het leuk om te weten dat het in Noord Frankrijk wemelt van de brocante marktjes en kringloopwinkels. De aanvoer naar dat soort feestelijkheden is voorlopig gegarandeerd vanwege de vergrijzing en leegloop.

Klassieke auto’s in Noord Frankrijk

Langs de secundaire wegen staan ze niet meer. Achter dorpsgarages vind je ze nog wel. En achter op boerenerven. Allemaal vergeten spul ‘met werk’. Meestal Frans spul. Denk niet meer aan TA’s of 2 CV’s. Die zijn allemaal al tien tot twintig jaar geleden hiernaartoe gehaald. Denk ook niet aan Jaguars, Matra’s of Delahayes. Want zo rijk is de regio nooit geweest. Maar vermoeide R21’s, C15’s, BXsen, vroege Laguna’s en dergelijk spul? Dat vind je met een beetje rondrijden over de leukste weggetjes echt wel.

Frans spreken helpt

In plaatsjes waar nog een dorpskroeg open is, daar kun je mooi gesprekken aanknopen. De locals vinden het best interessant om met buitenlanders te praten. Ze zijn niet verpest door het toerisme. Het is in de regio wel van belang minstens redelijk Frans te spreken. Maar toen we in een plaatsje in de buurt van Rumigny in de kroeg aan de praat raakten wisten we bij het afscheid dat er toch  mooi zes redelijk te redden klassiekers is een straal van twee kilometer stonden.

Frans leren?

De Alliance Française is een soort zendelingenpost van waaruit Frankrijk de Franse cultuur over ons tracht uit te dragen. Bij die cultuur uitdragerij hoort ook een pakket Franse taallessen vanaf ‘voor beginners’ tot gevorderden. Omdat de Alliance geen winstoogmerk heeft zijn de kosten voor die taallessen niet hoog. Het cursus seizoen begint binnenkort weer. De Alliance Française heeft vestigingen door het hele land.

Noord Frankrijk

Die staat nog te rijpen

Noord Frankrijk

Zo staan er halve dorpen te koop

 

Nu in de winkel, het julinummer

BMW 318i, Fiat 500 Abarth, Chevrolet Fleetmaster

Auto Motor Klassiek van juli ligt nu in de winkel. Dus snel naar de boekwinkel voor een nieuw nummer. Voor maar 4,99 een garantie voor zeker een paar uur leesplezier.

Lekker zomers prijkt op de omslag de BMW 318i cabriolet van Femko de Jong. Hij bracht de auto tot in perfectie. U leest er alles over in nummer 7.

Erg interessant vinden we zelf de ombouw van een Chevrolet Fleetmaster naar een custom. Dat is niet zomaar klakkeloos gedaan. Het was een echt ingrijpend project. Zelfs de klompen van de eigenaar moesten eraan geloven. Ook de restauratie van de Fiat 500 waarvan in dit nummer een verslag, zou je onder de noemer custom kunnen scharen. De auto was in erbarmelijke toestand, dus een intensieve restauratie volgde. Eigenaar Henrique Linde gaf er meteen een eigen 'Abarth'-draai aan. Wij vonden het resultaat meer dan geslaagd. Hendri Kampherbeek heeft zijn hart gegeven aan Peugeot. Zelfs wanneer deze voor de tweede keer onder handen moet worden genomen. Zijn Peugeot 405 mi16 kocht hij met een kapotte motor en na de restauratie was het weer bijna mis.

Natuurlijk worden alle auto- en motorverhalen weer voorafgegaan aan tientallen pagina's met korte berichten, vanaf praktische tips tot en met historie, klassiekers die we onderweg tegenkwamen en diverse columns waar het hebben van een klassieker, het sleutelen aan een klassieker en zelfs het hobbymatig handelen van klassiekers centraal staat. Bovendien natuurlijk ook rond de veertig pagina’s met klassiekers te koop, die soms online niet eens aangeboden worden. Het perfecte leesvoer. Haal hem daarom snel in huis en neem alvast een abonnement, zodat u de volgende editie niet mist.

En verder ook nog:

  • Aprilia Moto 6.5 restauratie
  • Honda CB 550
  • Mercedes-Benz 600 Pullman
  • Herinnering aan Stirling Moss
  • Beleef de bevrijding deel 2

Meer over wat er in deze editie allemaal staat ziet u op onze pagina deze maand.

 

Dolf Peeters, automotive journalist, tekstschrijver, vertaler, lid van de Heeren van Arnhem

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *