Artikelen

Abarth Replica: eerbetoon of fake?

By  | 

Dat is wel een dingetje. Het is maar net hoe je er tegen aankijkt: Lijken op iets dat je niet bent. Is dat aardig, grappig of sneu? We hebben het als eens over kitcars, replica-auto’s, re-creations en dergelijke gehad.

We publiceren deze artikeltjes gratis, en willen dat natuurlijk ook blijven doen. Maar u begrijpt dat dat voor ons niet gratis is. Ondersteunt u dit initiatief en waardeert u het? Overweeg dan eens een abonnement op Auto Motor Klassiek. U helpt ons dan niet alleen de gratis initiatieven betaalbaar te houden, maar ontvangt als bonus ook nog eens elke keer een AMK in de bus. En u betaalt nog maar € 3,30 per nummer in plaats van € 4,99. Elke maand goed voor uren leesplezier.

En hoe echt is een kunststof Ford GT40 ‘replica’ met een Renault V6 onder de kap? Moeilijk, moeilijk, moeilijk… Want de emotionele lading die er aan zo’n ‘nepper’ wordt verbonden kan de volle, eerlijke 10o% positief zijn. Terwijl het onderwerp zelf eigenlijk maar vrij onbevangen op het origineel lijkt.

Leuk of nep?

Het schaduwgebied wordt pas tricky als zo’n look-a-like zijn werk wel heel serieus neemt. Als zo’n replica erg zijn best doet om op het origineel te lijken. Te doen alsof hij een echte is. Dat symptoom doet zich zeker voor als het gaat om afgeleiden van ‘goedkope’ auto’s die er uit zijn gaan zien als hun meest exclusieve varianten. Zo zijn er heel wat klassieke Mini’s omgebouwd tot Cooper S modellen. Net echt. En Shelby Mustangs zijn er ook nogal veel.

Fraudegevoelige klassiekers

Hetzelfde is en wordt ook gedaan met Fiat 500’s en 600’s. Die vriendelijke scharreldieren hebben de neiging soepel te evolueren tot Fiat Abarth’s. En een echte Fiat Abarth is aanzienlijk meer waard dan zijn mild hemelsblauw gespoten burgerneefje. Het ‘upgraden’ van gewone Fiats naar Abarth ‘looks and specs’ is al een oude tak van sport. De insteek varieerde van het plakken van een paar stickers tot een complete – en dure – ombouw.

Intussen is ontdekt dat er voor de groei naar de Abarthfactor een nog goedkoper basis is.

Zastava als Abarth replica

Door een samenwerkingsovereenkomst met Fiat kreeg Zastava talrijke licenties voor de lokale productie van Fiat-personenauto’s en vrachtwagens. De Fiat 600 werd in Italië gebouwd sinds 1955, de Zastava 600 was een ongewijzigde licentiebouw. De productie ervan begon op 18 oktober 1955. De auto’s werden aanvankelijk samengesteld uit CKD-kits tot het moment dat de onderdelen lokaal werden vervaardigd. De Joegoslavische versie volgde de evolutie van zijn Italiaanse zus.

In 1961 werd de 600D gepresenteerd met motor van 767 cc. In 1962 vervielen de zogenaamde ‘zelfmoorddeuren’ en werd de naam opgewaardeerd tot Zastava 750. De auto was toen nog zo goed als identiek aan de Fiat 600. De ontwikkelingen in de Joegoslavische fabriek liepen lange tijd gelijk aan die van Fiat. Verschillen ontstonden vanaf 1970, toen Fiat de productie van dit model staakte.

De Echte Abarths

De Abarth Fiat 600 werd gebouwd tussen 1955 en 1971. De carrosserieën bleven in basis identiek aan die van de Fiat 600, maar de motoren hadden cilinderinhouden van 750, 850, en zelfs 1000 cc (respectievelijk 767, 847, of 982 cc) en aanzienlijk meer vermogen. Deze Abarths werden vooral gebruikt als wedstrijdauto’s. En mijn favoriete Abarth was die van Scalextric. Maar toen was ik nog jong.

Zo’n Abarth wannabee kan liefdevol en mooi gemaakt zijn. Hij kan heel erg op het origineel lijken. En Abarth spullen? Die zijn er nog als geredde eenheden, new old stock en naslag. Dat geldt voor de technische delen en voor de koetswerkcomponenten, inclusief emblemen. En dan zijn er natuurlijk nog de stickers en plakletters.

Denk bij dit soort Abarths aan bedragen tussen de 6.500-7.500 euro voor Zastava~exemplaren , 20.000-30.000 euro voor ´bijna echte exemplaren´. Vergeet daarbij niet dat veel Abarth spullen ooit gewoon los verkocht werden. Dus ´bijna echt´ kan dicht bij ´origineel´ of in elk geval tijdsorigineel liggen.

Voor een echte Abarth TCR liggen de prijzen momenteel aanzienlijk hoger. Maar besef dat 80% van het aanbod niet raszuiver Abarth is. Besef dat het feit dat het niets bewijst als er 50 keer Abarth op zo’n Fiat (of Zastava) staat.

Of dat de auto’s er minder leuk om maakt? Welnee. Maar de prijs moet wel in balans met de realiteit zijn.

De aanschaf van dit soort ‘fraudegevoelige’ klassiekers vraagt wel om een serieus stuk huiswerk voor de aankoop.

 

Abarth

Net echt

Abarth

Abarth

 

Nu in de winkel, het augustusnummer

Auto Motor Klassiek van augustus ligt nu in de winkel. Voor maar 4,99 een garantie voor zeker een paar uur leesplezier.

Deze maand een mooie opvallende omslag. De Opel Rekord die Erwin Roosink een paar jaar geleden kocht in slechte staat en volledig restaureerde. Waarna hij als fan van de Dukes of Hazzard aan het uiterlijk van zijn Rekord een eigen draai gaf.

Verder in dit nummer:

  • Fiat 850 Familiare die na een halve eeuw overging naar de tweede eigenaar, die vervolgens beloofde de volgende halve eeuw er goed voor te zorgen.
  • Suzuki GS1000 die in de eind jaren zeventig een nieuw hoofdstuk vormde in de betrouwbaarheid en rij-eigenschappen van de Japanse supersports.
  • De Volvo 340 GL is dan misschien wel geen uniek type auto, maar met zijn 58.000 kilometer op de teller, is de inmiddels 33 jarige klassieker wel in unieke staat.
  • In het praktjkartikel leren interieur opknappen wordt een uitgedroogd leren interieur weer mooi gemaakt.
  • De Toyota Corolla Coupé GT Twin Cam 16 is de laatste tien jaar behoorlijk in populariteit gestegen. Reden voor ons er eens een reportage aan te wagen. We vonden een mooi exemplaar.
  • BMW R100 Mono. In vergelijking met een R69S of een R90S heb je zo’n ‘nieuwe’ R100RT voor wisselgeld. En je rijdt er een mooie motor mee. Een signalement.
  • De Saab 96V4 van Ad van Beurden had al wat rally's gereden, maar om hem echt optimaal te laten presteren, moest er nog het een en ander aan gebeuren. In dit nummer een verslag van de werkzaamheden.
  • In 75 jaar later opnieuw een serie foto's uit de oude doos, waarmee we even terugschakelen naar de jaren van de Tweede Wereldoorlog.

Alle auto- en motorverhalen worden voorafgegaan aan tientallen pagina's met korte berichten, vanaf praktische tips tot en met historie, klassiekers die we onderweg tegenkwamen en diverse columns waar het hebben van een klassieker, het sleutelen aan een klassieker en zelfs het hobbymatig handelen van klassiekers centraal staat. Bovendien ook rond de veertig pagina’s met klassiekers te koop, die soms online niet eens aangeboden worden. Het perfecte leesvoer, ook voor de komende vakantie. Haal hem daarom snel in huis en neem alvast een abonnement, zodat u de volgende editie niet mist.

Meer over wat er in deze editie allemaal staat ziet u op onze pagina deze maand.

 

Dolf Peeters, automotive journalist, tekstschrijver, vertaler, lid van de Heeren van Arnhem

8 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *