Artikelen

Lauwe Ausma verkoopt zijn collectie

By  | 

In het recente verleden hebben wij eens uitgebreid aandacht besteed aan de unieke collectie motorfietsen, stationaire motoren, speelgoed uit-de-oude-doos die de inmiddels 71-jarige Lauwe Ausma in zijn leven bijeen heeft gesprokkeld. In dat leven was hij onder andere dé man als het om vorkheftrucks ging, maar ook het reviseren van motoren.

Op advies van de dokter

Helaas werd hij enige tijd geleden geveld door ziekte, verliet bijna het ondermaanse, knapte wel weer op, maar kreeg het dringende advies van zijn artsen om het kalmer aan te gaan doen. Derhalve, ook de monumentale woonboerderij, compleet met verschillende schuren waarin hij zijn uit minimaal 500 delen bestaande collectie heeft tentoongesteld, gaat in de verkoop. Het onderhouden van dit pand en de immense omliggende tuin, vergde eveneens teveel tijd. Elders in zijn woonplaats Roden heeft hij de hand weten te leggen op een leuk stukje grond waarop een nieuw, veel kleiner woonhuis – uiteraard met atelier – gebouwd gaat worden. Slechts een heel klein deel van de collectie mag meeverhuizen. Lauwe Ausma kan het niet helpen, stilzitten is niets voor hem.

 

Sleutelend aan een Sunbeam…

Als wij op een druilerige, koude dag bij hem zijn, is hij in een vettige overall, de kachel aan, aan het werk in zijn werkruimte. Een unieke Sunbeam tweewieler is aan de beurt. Het is een moeilijke beslissing geweest. Al pratend verplaatsen wij ons vanuit zijn werkplaats naar een deel van zijn museum. Hij neemt plaats op een barkruk, ontsteekt een blafhoed, neemt een paar trekjes en je ziet hem wegglijden naar het verleden. Iedere motorfiets daar geparkeerd, heeft hij helemaal uit elkaar gehaald en weer nieuw gemaakt erop gereden en goed bevonden. Het zijn de een na de ander unieke stukken historie.

Alles moet weg…

Alles wat daar staat, tot aan bijzondere emaillen reclameborden aan toe. Ook bromfietsen hebben zijn liefde gekregen. Als de blafhoed voor de helft in rook is opgegaan, moet ook even de collectie stationaire motoren bekeken worden. Een immense machine wordt aan de praat gemaakt. Ieder slag van de zelfontbrander is een woord. Om tot een zin te komen, daar moet tijd voor genomen worden. Aan een bord hangt uniek gereedschap. Gaat ook allemaal weg, evenals de opengewerkte motortjes. Van Sachs, JLO, u noemt het. En dan de rijwielen niet te vergeten… De hele boel wordt online geveild door Troostwijk. De eerste kijkdag, die van 5 januari is al geweest; de tweede vindt morgen, 23 maart plaats. Nadere informatie: www.troostwijkauctions.com.


 

suggestiebanner

Ook leuk om te lezen…

Nu in de winkel

Auto Motor Klassiek van februari ligt nu in de winkel met deze maand een uitgebreid artikel over de Taunus 12M P4 van Fokke Jansma uit Wijnjewoude. Een opmerkelijk goed geconserveerde klassieker, die een bijzondere ontwerpgeschiedenis heeft. We mochten ook rijden in een tot in het kleinste detail perfecte Triumph 2000 Roadster. Hoe dat aanvoelt? U leest het in het februarinummer. Mocht u ooit van plan zijn een Opel Senator aan te schaffen, dan is het goed dat u dit nummer in huis heeft, want Aart van der Haagen doet uitgebreid uit de doeken, waar u dan rekening mee moet houden. Het een en ander aan aankooptips vindt u ook bij het artikel over de Citroën Dyane. Een auto die we troffen met zijn eigenaar op een terras tijdens een werkoverleg.

En verder:

De restauratie van een Nimbus Model C en een Norton M50. Waarom er zo weinig Opels over zijn? Dat leest u ook in dit nummer. De liefhebberij van een in Spanje wonende Nederlander, die ook geldt als dé specialist voor de Fiat 130. En ook in dit nummer; bijna dertig pagina’s korte berichten, verslagen, praktische tips, columns en korte typebeschrijvingen. Bovendien natuurlijk ook meer dan veertig pagina’s met klassiekers te koop, die soms online niet verder aangeboden worden.
ABONNEER NU EN MIS HET VOLGENDE NUMMER NIET MEER

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *