Artikelen

Amanda McLaren opent tentoonstelling in Louwman Museum

By  | 

De dochter van McLaren-oprichter Bruce McLaren, Amanda, heeft gisteren in het Louwman Museum de tentoonstelling McLaren geopend. De tentoonstelling laat zowel de raceauto’s als de straatauto’s van het merk zien.

We publiceren deze artikeltjes gratis, en willen dat natuurlijk ook blijven doen. Maar u begrijpt dat dat voor ons niet gratis is. Ondersteunt u dit initiatief en waardeert u het? Overweeg dan eens een abonnement op Auto Motor Klassiek. U helpt ons dan niet alleen de gratis initiatieven betaalbaar te houden, maar ontvangt als bonus ook nog eens elke keer een AMK in de bus. En u betaalt nog maar € 3,30 per nummer in plaats van € 4,99. Elke maand goed voor uren leesplezier.

Bruce McLaren startte in 1963 het Bruce McLaren Racing Team. Slechts drie jaar later begon het team in de Formule 1, waar het in 1968 voor het eerst een race won. Zoals zijn dochter Amanda terecht opmerkt: ‘McLaren is het oudste team in de Formule 1, op dat ene team met die rode auto’s na. Dat zijn de enige teams die al in de jaren ’60 actief waren en dat tot de dag van vandaag zijn.’

Jammer is dat die activiteiten uit de jaren ’60 niet zichtbaar zijn bij deze tentoonstelling: de oudste Formule 1-auto is een exemplaar uit de collectie van Frits van Eerd, een McLaren-Honda MP4-5B uit 1990 die door Ayrton Senna gereden werd.

McLaren F1 GTR of toch de M8F?

Dat neemt niet weg dat er veel moois op de tentoonstelling in het Haagse museum te zien is, waaronder de McLaren F1 GTR waarmee Marc Duez, Jacques Lafitte en Steve Soper in 1996 aan Le Mans deelnamen. Die leverde mooi voer voor discussie op, bij de eeuwige vraag: wat als je er één zou mogen kiezen? De heftigste concurrentie voor de F1 bij het beantwoorden van die vraag bestaat uit de M8F Can-Am-winnaar van Peter Revson uit 1971.
De auto’s die zichtbaar zijn in het museum, zijn overigens niet allemaal even klassiek: ook de recente P1 GTR is er te zien, net als twee van de nieuwste modellen van het merk, de 570 GT en de 720S.

De tentoonstelling is vanaf vandaag geopend voor het publiek en is nog tot en met 27 augustus te zien in het Louwman Museum. Exacte openingstijden zijn te vinden op louwmanmuseum.nl.

Foto’s: Luuk van Kaathoven

 

Nu in de winkel, het julinummer

BMW 318i, Fiat 500 Abarth, Chevrolet Fleetmaster

Auto Motor Klassiek van juli ligt nu in de winkel. Dus snel naar de boekwinkel voor een nieuw nummer. Voor maar 4,99 een garantie voor zeker een paar uur leesplezier.

Lekker zomers prijkt op de omslag de BMW 318i cabriolet van Femko de Jong. Hij bracht de auto tot in perfectie. U leest er alles over in nummer 7.

Erg interessant vinden we zelf de ombouw van een Chevrolet Fleetmaster naar een custom. Dat is niet zomaar klakkeloos gedaan. Het was een echt ingrijpend project. Zelfs de klompen van de eigenaar moesten eraan geloven. Ook de restauratie van de Fiat 500 waarvan in dit nummer een verslag, zou je onder de noemer custom kunnen scharen. De auto was in erbarmelijke toestand, dus een intensieve restauratie volgde. Eigenaar Henrique Linde gaf er meteen een eigen 'Abarth'-draai aan. Wij vonden het resultaat meer dan geslaagd. Hendri Kampherbeek heeft zijn hart gegeven aan Peugeot. Zelfs wanneer deze voor de tweede keer onder handen moet worden genomen. Zijn Peugeot 405 mi16 kocht hij met een kapotte motor en na de restauratie was het weer bijna mis.

Natuurlijk worden alle auto- en motorverhalen weer voorafgegaan aan tientallen pagina's met korte berichten, vanaf praktische tips tot en met historie, klassiekers die we onderweg tegenkwamen en diverse columns waar het hebben van een klassieker, het sleutelen aan een klassieker en zelfs het hobbymatig handelen van klassiekers centraal staat. Bovendien natuurlijk ook rond de veertig pagina’s met klassiekers te koop, die soms online niet eens aangeboden worden. Het perfecte leesvoer. Haal hem daarom snel in huis en neem alvast een abonnement, zodat u de volgende editie niet mist.

En verder ook nog:

  • Aprilia Moto 6.5 restauratie
  • Honda CB 550
  • Mercedes-Benz 600 Pullman
  • Herinnering aan Stirling Moss
  • Beleef de bevrijding deel 2

Meer over wat er in deze editie allemaal staat ziet u op onze pagina deze maand.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *