in

ŠKODA Felicia, onbetwist pronkstuk

Skoda Felicia
ER Classics Desktop 2022

De ŠKODA Felicia was een cabriolet op basis van de Octavia en werd ontworpen door Carrozzeria Ghia in Turijn. Een spontane ontmoeting onderweg leverde deze fraaie foto op, waarin je het inzicht in het design van de eind jaren vijftig kunt zien. 

Door: Dirk de Jong


Een lakhuidje zo vers als een perzik en de sierlijke en elegante lijnen maken het – nu al – een onbetwist pronkstuk. 

Als toegewijde liefhebbers hanteren wij een vertrouwde formule, het is de zoektocht, de spanning en het plezier van dit soort ontdekkingen. De ŠKODA Felicia is nu een exclusieve oldtimer en als je vrouwe Fortuna nog niet hebt ontmoet dan is aanschaf waarschijnlijk een utopie. 

Ook interessant: Cultauto van ŠKODA: de 1000 MBX

Maar laten wij eerlijk zijn, ook in die tijd waren er weinig mensen die zich een dure en luxe cabriolet konden veroorloven. De vraag is nu: zou de eigenaar straks kunnen genieten van het onbeperkt zicht rondom? Genieten van de zon? Van de geluiden (of luchtjes) van de natuur? Of zou het gezicht blijheid uitstralen als de Skoda Felicia afgebouwd en trots gepresenteerd een plaatsje krijgt in het museum?

Voor de wat realistische ingestelden onder ons kan deze fraaie ŠKODA Felicia dienen als opslagplaats voor de rijken. Het kan immers de kostenpost van nu veranderen in een ‘geldlade’. Geld maakt niet gelukkig (horen wij vaak), toch denken wij dat velen van ons liever de geldwaarde zien dan de ‘gevoelswaarde’. Maar laten wij niet speculeren. Wij kennen de achtergrond niet, dus kwalificeren wij de toevalstreffer onderweg naar de Friese hoofdstad maar als: Jaloersmakend mooi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

The maximum upload file size: 8 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

Nu in de winkel

Bekijk de 40 pagina's tellende preview via deze link of een klik op de omslag.

Het augustusnummer, met daarin:

  • Fiat 127 uit 1972
  • Heemskerk V-twin, de beste motorfiets die BSA nooit gebouwd heeft
  • Restauratie Mini Traveller 1963
  • Peugeot 104, een feestje
  • Volkswagen Golf Country liep te ver op zijn genre vooruit
  • Rijden met een Yamaha R5 (1971-1972)
  • Verslag Wemeldinge Classic Races
  • Dubbel gebruikte typeaanduidingen- Deel XVI
omslag 8 2022 300

Het perfecte leesvoer voor een avondje of meer ongestoord weg te dromen. Hij ligt nu in de winkels. Een abonnement is natuurlijk beter, want dan mist u geen nummer meer en u bent nog eens € 27 goedkoper uit ook. Niet verkeerd in deze dure tijden.

Ford Capri 2600 RS zijkant

Ford Capri 2600 RS, één van de topstukken op veiling Aaldering Brummen

Russische klassiekers - Moskvitch

Back in the USSR: Russische klassiekers