Artikelen

Ook vierde editie Klassieker Drachten raakt juiste oldtimersnaar

By  | 

Van 20 tot en met 22 april werd alweer de vierde editie van Klassieker Drachten gehouden. Eerder noemden wij het evenement al een vaste waarde op de klassiekeragenda. Sjouke Bosma en zijn mensen lieten ook tijdens het paasweekend van 2019 zien dat die kwalificatie terecht was.

Opnieuw groeide Klassieker Drachten. Ondanks het mooie paasweer wisten de bezoekers het Fries Congrescentrum weer te vinden. De tentoonstellingvloer was weer groter dan tijdens de vorige editie. De organisatie noemde Klassieker Drachten niet voor niets XL. Zij plaatste een extra hal om de toegenomen omvang van het aanbod op te vangen. Ook was de showpaddock, waar particuliere klassiekereigenaren in de open lucht hun auto’s konden showen, weer groter dan in voorgaande jaren. Bezoekers van deze paddock konden tevens deelnemen aan de Klassieker Rally, die Sjouke Bosma en zijn mensen samen met Business Rally Events werd opgezet. De paddock werd overigens massaal bezocht.

Veel waar voor een klein entreebedrag

De bezoekers- met en zonder klassieker- kregen voor het uiterst schappelijk entreebedrag van maximaal  €8,– heel veel waar voor het geld. Het aanbod was verscheiden, alledaagse klassiekers en een exclusieve, zeldzaam mooie auto’s waren innig verstrengeld met elkaar. Diverse klassiekers wisselden van eigenaar. Het aanbod paste. Zoals de hele beurs klopte, en dat alles zonder het dedain dat je elders nog wel eens tegenkomt.

Gevarieerd aanbod voor de bezoekers

Ook de liefhebbers van prachtige motoren en divers aanbod van onderdelen, gereedschappen, boeken, modelauto’s, future relics waren in Drachten weer goed bediend. Wie meer wilde weten over een taxatie kon bij de immer enthousiaste Daniël van Aken terecht. Verder was de RDW aanwezig om over de ins en outs van een klassiekerkeuring te infomeren. Daarnaast waren enkele vooraanstaande cosmetici en restaurateurs van de partij. Ook niet onbelangrijk: de talrijke mogelijkheden om de inwendige mens te verzorgen. Dat was- net als tijdens de voorgaande edities- weer dik voor elkaar.

suggestiebanner


Vertrouwde gezichten, nieuwe deelnemers

Wat Klassieker Drachten verder aantrekkelijk maakt is de herkenbaarheid, want de nodige vaste waarden kwamen weer en masse naar de hoofdstad van de Friese Wouden. Er kwamen partijen terug, die een paar jaar geen acte de presence hadden gegeven. En ook nieuwe deelnemers namen de gelegenheid te baat om hun aanbod te exposeren. Alle deelnemers lieten op hun eigen wijze zien waar een specifieke huisstijl toe leidt: tot een veelzijdig en authentiek aanbod, dat op een specifieke manier aan de bezoekers werd gepresenteerd en diversiteit met aantrekkingskracht bood.

Onderscheidende stijlen samengesmeed tot één geheel

Die verscheidenheid komt nergens anders dan in Drachten meer aan de oppervlakte, en wordt versterkt door dat fijne cultrandje waar wij u al eerder over berichtten. Het werd weer mooi gesymboliseerd door sterk gepatineerde schuurvondsten, door de presentie van de Singing Barber Bingsby (in het zonnetje), de deelname van Hotrodspecialisten, de activiteiten van bodypainters en door in pettycoats geklede dames. Om maar eens een paar specifieke kenmerken te noemen. De uiteenlopende activiteiten, die op een natuurlijke wijze samensmelten tot een aantrekkelijk geheel, maken het Drachtster evenement uniek, en een feitelijke must voor iedere klassiekerliefhebber om Klassieker met een dikke stift rood omcirkeld in de agenda te zetten. Wie er geweest is wéét wat wij bedoelen.

 

 

Ook leuk om te lezen…


Nu in de winkel

Het decembernummer van Auto Motor Klassiek, met deze maand de restauratie door een vader en zoon van een felgele Simca 1100 Ti, die ook de omslag siert. De Ford Escort van Andreas van Zoelen, die de auto van zijn vader koestert. En die het ook nog eens tot televisiester heeft geschopt. 

En verder:

de reïncarnatie van een Porsche 914-6, reizen met en restaureren van een Mazda MX-5, rijden met diverse DAF’s, een Honda CB500 in jaren zeventig joggingpak, een Motobi 175 Catria Lusso en bijna dertig pagina’s korte berichten, verslagen, praktische tips, columns en korte typebeschrijvingen. Bovendien natuurlijk ook meer dan veertig pagina’s met klassiekers te koop, die soms online niet verder aangeboden worden. Abonneer nu en bespaar bijna 40% per maand.
En ook nog:
Wings & Wheels
Opel Blitz treffen
Goodwood Revival Meeting
ClassicsNL Leeuwarden

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *