Menu

juli, 2022

02jul10:0017:00NatSaab 2022Eerste editie van een nationale Saabdag

Details Evenement

NatSaab is een nieuw nationaal Saab evenement. De bedoeling van deze eerste editie is mensen in Nederland met een passie voor het merk Saab bijeen te brengen, ze in een gemoedelijke Brabantse sfeer de mogelijkheid bieden elkaar (beter) te leren kennen en ervaringen uit te wisselen, en te laten zien wat de regio Noord-Brabant op Saab gebied zoal in huis heeft. 

Locatie is het terrein van het museum Bevrijdende Vleugels, Sonseweg 39 in Best. Bezoekers kunnen hun Saab op het terrein parkeren. Een speciaal stuk van het terrein is gereserveerd voor de kofferbakverkoop. Hiervoor geldt dat iedere bezoeker Saab items mag meenemen om te verkopen, zolang deze items in één auto passen. Het is niet toegestaan om met een aanhanger of vrachtwagen vol items te komen.
Omdat het dit jaar precies 25 jaar geleden is dat Saab de 9-5 introduceerde, krijgt dit model speciale aandacht. Dat doen we door enkele bijzondere fraaie 9-5’s (bouwjaren 1997-2010) bij elkaar te zetten op een plein. Daarnaast staan er stands waar Saab specialisten uit Noord-Brabant acte de présence zullen geven.

Gedurende de dag zal in een van de zalen van het museum een viertal presentaties gegeven worden. De onderwerpen van de presentaties zijn:
– Autofotografie
– Opknappen, reinigen, en conserveren van in- en exterieur
– Tuning
– Ombouwen van een Saab tot rallyauto

Ook zal er ‘s middags een concours plaatsvinden waaraan iedereen met een Saab kan deelnemen. Er zijn een paar categorieën bedacht – zaterdag 2 juli zal bekend worden gemaakt welke dit zijn – en in iedere categorie zal door een jury een winnaar gekozen worden. De winnaars kunnen rekenen op een hele mooie prijs.
Aangezien we in Noord-Brabant ons natje en droogje lusten, zal er uiteraard een foodtruck zijn, een barista, een wijnbar en biertap. Voor een vrolijke noot gedurende de dag zorgen een jazzorkestje en een coverbandje.

De entreeprijs bedraagt €12,50 voor leden van SaabClub Nederland, en €17,50 voor niet-leden. Kinderen t/m 16 jaar hebben gratis toegang. Voor de entreeprijs krijgt iedere bezoeker:
– toegang tot het evenement,
– toegang tot het museum,
– een bon voor een worstenbroodje,
– een bon voor een kop koffie of thee,
– een bon voor een drankje.
Kinderen kunnen gebruik maken van de speeltuin van het museum.

Museum Bevrijdende Vleugels ligt in het gebied waar op 17 september 1944 luchtlandingen plaatsvonden tijdens operatie Market Garden. De collectie van het museum omvat rupsvoertuigen, vliegtuigen, diorama’s, foto’s en wapentuig dat daadwerkelijk is gebruikt tijdens deze operatie. In de verschillende hallen worden de bezetting, de onderdrukking en de uiteindelijke bevrijding van Nederland uitvoerig belicht.

Organisator

SaabClub Nederland, regio Noord-Brabante-mail: regionoordbrabant@saabclub.nl

Terug naar boven
Sluiten