in ,

Mercedes-Benz W123, een nieuwe AMK special

ER Classics Desktop 2022

In januari 1976, op donderdag 22 januari om precies te zijn, was het dan eindelijk zover. Een groep geselecteerde journalisten reisde in een door Das Haus gehuurd vliegtuig af naar het Zuid-Franse Bandol – aan de kust van de Middellandse zee tussen Marseille en Toulon – om daar de nieuwe maatstaf in de automobielbouw onder de loep te nemen.

Zoals gebruikelijk was de Daimler-Benz AG weinig bescheiden in een tijd dat er zelfs bij de aankon- diging van een nieuwe Mercedes personenauto al jarenlange wachtlijsten ontstonden en men in Stuttgart gewoon was automobielen met ster te verdelen in plaats van te verkopen. Daarom sprak Vorstandsvorzitzender Gerhard Prinz bij de persin- troductie zelfverzekerd uit: “Der neue Mercedes. Der Neue Maßstab”. Welke nieuwe maatstaf kreeg dat selecte gezelschap autotesters nu te zien in Bandol?


38 modellen in 63 kleuren
De Daimler-Benz AG was met een karavaan aan automobiele Spitzenerzeugnisse gekomen van het type W123 dat zijn voorganger, de W114/115 – ook wel streep acht genoemd – moest gaan opvolgen nadat daar acht jaar lang noest aan was gewerkt. 

Toen de W123-serie precies dertig jaar bestond, in 2006, heeft Auto Motor Klassiek een uitgebreid artikel eraan besteed. Een compleet en diepgaand artikel,  inclusief historie, aankoopadvies en rijimpressie. Dat allemaal met dank aan de inzet van de Mercedes-Benz W123 Club Nederland. Maar er was zoveel over te vertellen, dat we eigenlijk aan de 11 pagina’s die ervoor beschikbaar waren niet genoeg hadden. De Sonderausstattungsliste met alle denkbare accessoires voor de serie nam nog eens 5 pagina’s in beslag, en die konden we niet publiceren in AMK. Jammer destijds. Maar de tijden veranderen. Zo hebben we recent onze eigen iPad en Android kiosk geopend, waar we zo’n kleine special zo in kunnen zetten. Dus, in onze online kiosk, beschikbaar via de onderstaande links, kun je hem downloaden. Gratis en voor niets, en zonder bijkomende kosten ook nog. Je vindt de Mercedes-Benz W123 Special onder de kop AMK Specials. We hebben een verzoek, houd dit niet voor jezelf en deel het gewoon met alle W123-liefhebbers die je kent en natuurlijk binnen je club en fora waarop je bent aangesloten. Het kost tenslotte niets en gelukkig verdienen we er ook niets aan :).

De iPad kiosk vind je hier: https://itunes.apple.com/us/app/amklassiek/id885768155?mt=8

En de Android kiosk hier: https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.nowmedia.emagazine.amklassiek&hl=en

 

5 Reacties

Geef een reactie
  1. Is het mogelijk om dit nummer of waar deze ook bij hoort nog te bestellen? Ik rij sindskort zelf een W123 en vindt het wel interessant om door te lezen

Een ping

  1. Pingback:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

The maximum upload file size: 8 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

Nu in de winkel

Bekijk de 40 pagina's tellende preview via deze link of een klik op de omslag.

Het julinummer, met daarin:

  • Na 27 jaar opnieuw in AMK: Fiat 124 Sport Spider
  • Chevrolet Apache 3200, authentiek werkpaard
  • Redactievervoer: Cadillac Allanté
  • Honda CRX 1.4 GL in detail
  • Moto Guzzi 850 Le Mans, een droommotor
  • Wat kregen de Playmates van Playboy?
  • Jawa 150 cc, origineel in Nederland geleverd
  • Dubbel gebruikte typeaanduidingen- Deel XV
omslag 7 2022 300

Het perfecte leesvoer voor een avondje of meer ongestoord weg te dromen. Hij ligt nu in de winkels. Een abonnement is natuurlijk beter, want dan mist u geen nummer meer en u bent nog eens € 27 goedkoper uit ook. Niet verkeerd in deze dure tijden.

AC Cobra

Dunstall damper

Imitatie dempers