Nieuws

Mercedes-Benz W123, een nieuwe AMK special

By  | 

In januari 1976, op donderdag 22 januari om precies te zijn, was het dan eindelijk zover. Een groep geselecteerde journalisten reisde in een door Das Haus gehuurd vliegtuig af naar het Zuid-Franse Bandol – aan de kust van de Middellandse zee tussen Marseille en Toulon – om daar de nieuwe maatstaf in de automobielbouw onder de loep te nemen.

Zoals gebruikelijk was de Daimler-Benz AG weinig bescheiden in een tijd dat er zelfs bij de aankon- diging van een nieuwe Mercedes personenauto al jarenlange wachtlijsten ontstonden en men in Stuttgart gewoon was automobielen met ster te verdelen in plaats van te verkopen. Daarom sprak Vorstandsvorzitzender Gerhard Prinz bij de persin- troductie zelfverzekerd uit: “Der neue Mercedes. Der Neue Maßstab”. Welke nieuwe maatstaf kreeg dat selecte gezelschap autotesters nu te zien in Bandol?

38 modellen in 63 kleuren
De Daimler-Benz AG was met een karavaan aan automobiele Spitzenerzeugnisse gekomen van het type W123 dat zijn voorganger, de W114/115 – ook wel streep acht genoemd – moest gaan opvolgen nadat daar acht jaar lang noest aan was gewerkt. 

Toen de W123-serie precies dertig jaar bestond, in 2006, heeft Auto Motor Klassiek een uitgebreid artikel eraan besteed. Een compleet en diepgaand artikel,  inclusief historie, aankoopadvies en rijimpressie. Dat allemaal met dank aan de inzet van de Mercedes-Benz W123 Club Nederland. Maar er was zoveel over te vertellen, dat we eigenlijk aan de 11 pagina’s die ervoor beschikbaar waren niet genoeg hadden. De Sonderausstattungsliste met alle denkbare accessoires voor de serie nam nog eens 5 pagina’s in beslag, en die konden we niet publiceren in AMK. Jammer destijds. Maar de tijden veranderen. Zo hebben we recent onze eigen iPad en Android kiosk geopend, waar we zo’n kleine special zo in kunnen zetten. Dus, in onze online kiosk, beschikbaar via de onderstaande links, kun je hem downloaden. Gratis en voor niets, en zonder bijkomende kosten ook nog. Je vindt de Mercedes-Benz W123 Special onder de kop AMK Specials. We hebben een verzoek, houd dit niet voor jezelf en deel het gewoon met alle W123-liefhebbers die je kent en natuurlijk binnen je club en fora waarop je bent aangesloten. Het kost tenslotte niets en gelukkig verdienen we er ook niets aan :).

De iPad kiosk vind je hier: https://itunes.apple.com/us/app/amklassiek/id885768155?mt=8

En de Android kiosk hier: https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.nowmedia.emagazine.amklassiek&hl=en

 

5 Comments

 1. Pingback: De W123 is veertig jaar jong. En nog altijd de bestverkochte Mercedes-Benz. - Auto Motor Klassiek

 2. Rowan

  12 oktober, 2015 at 19:04

  Is het mogelijk om dit nummer of waar deze ook bij hoort nog te bestellen? Ik rij sindskort zelf een W123 en vindt het wel interessant om door te lezen

  • de redactie

   13 oktober, 2015 at 10:30

   Eigenlijk is deze special alleen maar beschikbaar via onze app. Maar het artikel, echter zonder de accessoirelijsten heeft gewoon in ik dacht nummer 1 van 2006 gestaan.

 3. Rene gosen

  20 augustus, 2015 at 00:08

  Ik woon in suriname en de app is niet beschikbaar voor mijnnland hoe kom ik nu aan die mooie w123 uitgave digitaal 🙁

 4. ad verhoeven

  29 november, 2014 at 16:31

  laadst stond er een elektro bakkerskarretje in amk, ik heb ook 2 ventwagentjes uit de 60er jaren
  als de mogenlijkheid krijg stuur ik fotos

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X
X