Nieuws

Revolutionair: nieuwe techniek voor lakbehandeling

By  | 

Tijdens onze zoektocht naar een juiste manier om autolak te renoveren en te beschermen, stuitten we op een interessante, nieuwe techniek.

Naar zeggen van de producent is het een revolutionair middel en dat willen we je natuurlijk niet onthouden.

We kenden al de PPS Technology van Allround Paint Protection. Deze onderhoudsvrije lakbescherming, op basis van PTFE, zorgt voor een langdurige bescherming van de carrosserie.

Nu komt dit, in Eindhoven gevestigde, bedrijf met een ander innovatief systeem, de zogenaamde SRT-coating. Dit is een blanke lak die een kleur- en glans herstellende functie heeft. Oude en versleten lakken keren terug naar hun oorspronkelijke staat en in combinatie met PPS-lakbescherming wordt en blijft je klassieker ‘voor altijd nieuw’.

Na een voorbehandeling door middel van kleien, polijsten of licht schuren (afhankelijk van de staat van de lak) kan de SRT-coating via een speciaal doekje aangebracht worden. De coating zorgt ervoor dat deze zich om de kleurpigmenten in de lak kapselt.

De blanke lak zorgt tevens voor een permanente glanslaag waardoor het voertuig weer glanst als nooit tevoren.

Een uitstekend alternatief voor het kostbare overspuiten van de auto en het resultaat mag er wezen.

 

3 Comments

 1. M. Eugster

  25 mei, 2012 at 14:24

  Hallo Sjaak,

  Cellulose is soms een lastige ondergrond. Maar door een klein stukje op een onopvallende plaats te behandelen kunnen wij de reactie op ons product onderzoeken en je van advies dienen voor de auto die daar mee gespoten is.

  Met vriendelijke groet,

  M. Eugster
  Directeur
  Allround Paint Protection BV

 2. Sjaak Schilder

  17 mei, 2012 at 12:23

  Zijn ook ouderwetse cellulose lakken te behandelen??

  • de redactie

   19 mei, 2012 at 08:23

   Hallo Sjaak, dat is een goede vraag. Ik stel voor daarvoor contact te zoeken met het bedrijf dat deze methode toepast. En laat het ons weten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *