in

Corona en klassiekers

Beste Klassiekerliefhebber

Geniet van dagelijks gratis verhalen over oldtimers in uw email en schrijf gratis in. 

Hoe dat Corona gedoe verder gaat?

Dat weet niemand. We hebben vanuit Officiële Bronnen keuzes vanaf “Nog twee weken max” en “Het is een Straf des Heeren en alle Goddelozen zullen sterven”. Dan praten we wel over ‘onze’ God, want over die van de Islam en de Goden van het Hindoeïsme, Jaweh en Boedha heb ik nog weinig gelezen.


Intussen is het klassiekerseizoen begonnen met een milde regen aan afzeggingen van evenementen. En dat is enorm sneu. Natuurlijk voor al de mensen die zich verheugd hadden op de betreffende evenementen, maar zeker voor de organisatoren. Want heel veel bezoekers beseffen niet hoeveel voorwerk en gedoe er aan te pas komt om een evenement op te zetten.

Bij clubs is dat allemaal niet zo’n probleem, want iedereen doet het puur voor zijn of haar plezier. In ons clubwereldje draait het allemaal om passie en vrijwilligers. En wij kennen aardig wat clubevenementen waar van de voorbereidingstijd echt wel zes+ maanden is. Het bij elkaar halen van 700 Jaguars plus alles wat daarbij komt is bijvoorbeeld een fulltime klus.

Vrijwilligers of profs

Vanuit passie en vrijwilligheid kun je onder de kreet “samen hebben we het toch maar mooi geprobeerd”. Je ‘verlies’ pakken. Maar bij grotere evenementen en beurzen is de investering in tijd en geld van een heel andere orde. Linksom of rechtsom gaat het daar over geïnvesteerde uren, vierkante meters en een indrukwekkende logistiek. Achter die grotere of grote beurzen zit een hele massa mensen die er financieel afhankelijk van zijn. Want onderschat niet wat er aan evenementenorganisaties in ons passiegebied actief is. Dat zijn veel mensen die omgaan met veel vierkante meters en hoge bedragen.

Voor de standhouders ligt de zaak ook moeilijk, maar is wat tweeslachtiger

Op een goede beurs kun je goed verdienen. Er zijn ook bedrijven die zo’n – ook voor hun dure – beurs zien als visitekaartje en die er vanuit gaan dat er ‘vervolgaankopen’ uit zullen volgen. Het niet doorgaan van beurzen is voor standhouders dus ook een gemiste kans. Alleen kunnen de standhouders zich troosten met dat ze voor een niet doorgaande beurs geen standruimte hoeven te betalen en dat het ze een hele bult aan uren en logistiek scheelt.

In de tussentijd zitten wij dus in een raar spanningsveld

Als we wat nodig hebben, dan kunnen onze vertrouwde adverteerders eigenlijk altijd wel leveren wat er gevraagd wordt. Want als internet ooit zijn nut heeft bewezen, dan is het nu wel. En u kunt nu eindelijk dat abonnement op Auto Motor Klassiek nemen dat u al zo lang in de planning had. Dan hoeft u alleen naar de brievenbus en niet naar de kiosk waar u alleen maar in de verleiding komt toch maar weer te gaan roken. Misschien leert deze tijd ons ook wel om te beseffen hoe schuw afhankelijk we van de Chinezen zijn geworden. Misschien zien we dat het niet zo’n goed plan was om alles wat we nodig hebben uit China te halen. Want datzelfde Internet en de daarbij behorende globalisering heeft een bijna definitief einde gemaakt aan heel veel Nederlandse- of laat het Europese maakindustrie zijn.

In de tussentijd is de lucht schoner dan hij in tijden is geweest

Het is lekker rustig op straat en er is geen gebrek IK HERHAAL: GEEN gebrek aan WC papier.

Laten we dus rustig, redelijk verstandig en positief blijven

Laten we ons verheugen en alvast wat extra geld opzij leggen voor als de uitgestelde evenementen in de herkansing gaan. Op een klassieke motor zit je altijd goed met de 1,5 meter regel en klassieke autorijders maken maar eens een ritje in hun eentje. Of ze zetten de passagier op de achterbank. Geniet van de rust. Maar neem wat broodjes en een thermosfles koffie mee. Want de horeca zit op slot. Vriend Frits is Horeca. Hij heeft de deuren dicht en de vriezer vol. Hij pakt straks zijn 1963’er T-Bird en gaat straks lekker rijden.

Bent u klassiekerliefhebber en bevallen u de gratis artikelen? Overweeg dan ook eens een abonnement op Auto Motor Klassiek, het gedrukte tijdschrift. Dat ploft voor een luttele jaarbijdrage elke maand bij u op de deurmat. Boordevol interessant leesvoer, speciaal voor de klassiekerliefhebber. Genoeg om u dagenlang van de straat te houden. En alsof dat niet genoeg is, draagt u ook nog eens bij aan het hele platform voor en door klassiekerliefhebbers. Daarbij heeft zo’n abonnement nog meer voordelen. Kijk maar eens op de link hierboven voor meer informatie. Een preview van het actuele nummer vindt u trouwens via deze link. Dan heeft u alvast wat te lezen, want daarin staan pagina’s van diverse artikelen.En in de tussentijd is er vast nog wel wat te sleutelen

4 Reacties

Geef een reactie
 1. Geachte schrijvers,

  wat schrijven jullie toch mooie stukken.
  En idd, deze crisis, zet ons tot nadenken. Moeten we nog wel alles uit China halen? Moeten we blijven materialiseren( ja, een nieuw woord hier)?
  Hebben we echt die I phone nodig van 1300,-, en ja, de winst gaat vooral naar apple hoor.
  Ondertussen zit de hele wereld met dit godvergeten chinese vleermuis-eet-virus.
  Mijn idee is: die chinezen moeten ons gaan vergoeden. Waarom moet weer de belastingbetaler hier voor opdraaien, zoals altijd??
  Ik heb net de mrb betaalt van mijn 2 motoren. Maar, mogen we nog wel rijden dit seizoen???? Mijn classics zijn ook bijna klaar, maar…….
  veel auto en- motorgroet Jeroen

 2. het is nu al een verloren seizoen terwijl het nog niet eens begonnen is…
  als bockhorn ook niet doorgaat , ga ik in winterslaap tot pasen 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

The maximum upload file size: 8 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

Volvo PV444

Volvo PV444. Zweedse degelijkheid

Mitsubishi Space-Wagon

Mitsubishi Space-Wagon